Nebezpečne potraviny s Poľska
Veľmi často prichádzajú signály ze zas dáky odpad doviezli do obchodov a chcú za to aj peniaze. A my im to zaplatíme. Prečo?Kto nám odpovie čo robí veterinárna inšpekcia co robia služby (hygiena,fyto sanitárna kontrola atď atď) Proces kontrole je predsa tak jednoduchá vec. Nástroje aby sa nič také neopakovalo tiež sú tak prečo sa to nerobí?
Spomínate si určite prípad keď na slovensku vypukol škandál zo soľou s Poľska. Hovorilo sa že je to sol posypová…HMM posypová to by bol ten lepši prípad. Jednalo sa o sol vypadovu. Ta sol je odpad,vedľajší „produkt!“ Ktorý vznika popri iným chemickym procese. Poľska strana bola zainteresovaná aby co najskôr zakončil sa ten mediálny prípad lenže nedopočul som sa aby vyšetrovanie odhalilo niečo. Aký je rozdeľ medzi výpadovou a posypovou soľou?posypová sol ma certifikát ze moze byt použitá v životnom prostredí a vypadova sol ma lej jeden certyfikat – je to karta nebezpečneho odpadu.MA karcinogénne účinky,je v nej ortuť a ťažké kovy…však sami môžte sa pozrieť na to co obsahuje preto ze výrobca tého neskrýva. Vypadova sol pochádzala aj s fabriky ANWIL, Poľsko ( ANWIL neje jediný výrobca vyadovej soli a svojim obchodným partnerom uvádza ze ta sol neje vhodná na potravinárske účely ) prípad ten odhalila náhoda.
V spoločnosti Anwil bola technologická prestávka,Tunisko ( tradicionálny exportér soli na európske trhy)bolo nestabilne kvôli vnútornej situácii a tým pádom cena soli rapidne stúpla. Začalo sa pátrať co spôsobilo tak prudký rast cien soli a okázalo sa e soli je nedostatok. Skúmanie ukázalo prečo ten nedostatok nastal. Potom treba si predstaviť ze ta sol je všade od sušienke po mrazené vyrobky. Konzervy je ten najhorší príklad bo možno čakajú na vhodnú dobu aby je potom predať za akciovú cenu…Obchodne retiazce máju svoju politiku pôsobenia na trhu a verím ze zdravie klienta je ten posledný koeficient na ktorý sa pozerá pri tvorbe zisku. Vypustite y hlavy obchodne reťazce a ich politiku rezonuje nám v hlave : co robia inštitúcie zodpovedne aby nás chrániť?Akú pokutu dostane obchodník alebo reťazec za to ze ohrozuje naše zdravie?
Potom už len posledná otázka: koho to naozaj zaujíma…
Mňa to zaujíma.
—————————————————————————————————————
Co najhoršie sa nachádza v takej soli :
odpady síry,karcinogéne latky,draslík,dusičnany,sírany Na,Ca, aK co spôsobuje problémy s pečenou,pankreasom,obličkami .podporuje anémiu,leukémie a iné závažne choroby.
Dusičnan draslíka v organizme transformuje sa v nitrozaminy a to sú vážne karcinogéne prvky. Kyanid železa ktorý sa tam moze nachádzať neje vhodná latka pre nás. Výrobca naozaj nezodpovedá za to ako sa používala taka sol…
Sol kamenna , sol ,glauberska, sol ...
Ale BUKO! kuchyňská soľ a soľ do ...
ha ha ha...dik...slovencina je tazky ...
Tak v tom prípade sorry. Na cudzinca ...
som cudziniec ...
Celá debata | RSS tejto debaty