Založ si blog

Váš prezident , ich premiér a čie bude Slovensko ?

 

 

Spoločnosť , občania máju plne zuby volebných ( čítaj – nesplnených ) sľubov. Neje to problém len Slovenska. Nepoteší nás keď poviem ze je to všade. Drahý cirkus aby kresla sa rozdelili a občania za to zaplatia. To neje ojedinelý jav a tyká sa to tak volieb prezidenta ako aj parlamentných volieb. Samosprávu vypustím – to už je iná forma exotiky.

 

Co občan očakáva od volieb ? Asi zmenu. Mieniť sa dá aj na horšie…História už potvrdila ze nie každá zmena priniesla niečo dobre a bohužiaľ nedá sa to vziať spať. Ja bym od volieb očakával to ze raz budu dodržane sľuby a prezident sam keď by mu niekto robil napriek može požiadať národ o pomoc. A národ pomôže…Lenže skôr ten národ musí vedeť co to znamená byť prezidentom republiky. Aké právomoci zverime do rúk “ hlavy štátu “.Jedným slovom politická edukácia občana je kľúčom do blahobytu národa. Prax je ale iná. Národ nevie na co ma prezidenta,na co ma premiéra,na co ma vládu a co robí parlament. Co robia poslanci sem tam uvidí v bulvárnych novinách… Tak to klesá na úroveň mest a obci a konči v rebríku štamgastov 5 cenovej skupiny. Poriadok musí byť a každý ma mať svoje miesto. Potom nevieme kto za čo kedy a ako ma zodpovedať…

 

Do poslednej chvíle nevieme sa rozhodnúť koho voliť,kto to je,odkaľ prichádza kto ho podporuje co ma za lubom a za čie peniaze urobil si kampaň. To platí pri každých voľbách.

 

Pri každých voľbách opakujeme tu istú chybu. Mali by sme voliť s hlavou , zamestnať rozum , zobrať si čas a získať aspoň základne informácie o tom ktorá štátna funkcia je doležita a prečo. Naučiť sa mechanizmu ako funguje štat. Potom môžte voliť a verím že bude vám jasne prečo ste zakrúžkovali tie a nie iné meno.

 

Voliť pôjdete predsa “hlavu” štátu nie ?

 

 

Pravda – SK , taká čistá sranda : )) 12

02.11.2015

” Humor je boj s ľudskou hlúposťou. V tom boji nemôžeme nikdy vyhrať, ale nikdy v ňom nesmieme ustať. Pravda, pozor na omyl: Ten, koho považujeme za hlupáka, považuje za hlupáka nás. Ide o to, nevyvraždiť sa. “ / Werich J Socialistický pravičiar – Vodca al-Káidy vyzval na jednotu v boji proti Rusom a Američanom Migranti aj počas víkendu ďalej prúdili [...]

Vlasť – Hrdinovia a zradca ČSR

28.10.2015

Ocitol som sa v živote. Videl som tie obrovské vlny, tie nemilosrdné vlny, i bolo mi jasno, že vzdor všetkej sebadôvere, vzdor nádeje a povzbudzovania priateľov, vzdor nadšenia môjho a relatívneho šťastia, výhľady do budúcnosti sú veľmi nejasné. Zbývala mi ….a poctivá práca. I pustil som sa pokojným srdcom v boj. Pokojným, lebo ďalším vývinom uvedomil som si, že [...]

Slovo na nedeľu – hriešnik Tiso

25.10.2015

„Učiteľ, ktoré prikázanie v Zákone je najväčšie?“ On mu povedal: „Milovať budeš Pána, svojho Boha, celým svojím srdcom, celou svojou dušou a celou svojou mysľou! To je najväčšie a prvé prikázanie. Druhé je mu podobné: Milovať budeš svojho blížneho ako seba samého! Na týchto dvoch prikázaniach spočíva celý Zákon i Proroci.“ Evanjelium podľa Matúša [...]

Kolumbíjska univerzita

Biely dom vyzval na pokojné protesty na amerických univerzitách

29.04.2024 08:25

Vlna demonštrácií sa začala na Kolumbijskej univerzite v New Yorku, rýchlo sa však rozšírila po celej krajine.

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11, aktualizované: 06:50

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Grey

Pekne a veľmi múdre slova,preto najkrajšie ako viem chcem poďakovať tomu kto to povedal :):)  "Niečo by sme nemali vedieť nikdy. A niečo by sme mali vedieť vždy..."

Štatistiky blogu

Počet článkov: 85
Celková čítanosť: 373247x
Priemerná čítanosť článkov: 4391x

Autor blogu