Založ si blog

Dostal si od farara učet? Alebo čo nám do majetku cirkvi. . . .

 

Otázka provokatívna preto hneď definujem Cirkev to nie náboženstvo to inštitucionálna organizácia ktorá už neraz mala by byť v konkurze…Prečo sa tak nestalo. Asi zázrak. Na zázraky ma monopol:))

 

Nebudem rozoberať všetke cirkevne hriechy. To dnes neje podstatne. Podstatne je niečo iné. Všetci od pádu komunizmu máju plne ústa „demokracii“ je dakde aj zápis ze nedá sa registrovať združenie ktoré by malo hierarchickú organizáciu…Však tam kde je hierarchia nevznikne opozícia co značí je to nedemokratické. Cirkev bez hierarchie by dlho neprežila. Majetkove vysporiadanie vid CR ma ďaleko od etickí – morálnych zásad co predsa pre cirkev malo by byt podstatne. Odpustím výstrely typu nepotizmus hierarchov,pedofíliu a pod…to sa už napísalo píše sa a určite sa písať bude.

 

Cirkev podnika. Ma majetky nehnuteľnosti,lesy,maklérske domy na burzách po celom svete…A je potrebne cirkev dotovať?Je potrebne dotovať cirkevne školy ?Tto si myslím o všetkých  súkromných školách.Koľko objektov ktoré patria cirkvi sú obnovene za statne peniaze. Hej to sú kultúrne pamiatky ale o pamiatky ma sa predo všetkom postarať vlastník alebo nech to odovzdá štátu. Tak je v Taliansku.

 

Prečo keď objednám omšu za to aby suseda zlomila konečne aj druhu nohu tak nedostanem ucet?Tak utekajú milióny nehovorím o tom aké sú možnosti prania špinavých peniazi.

Viem ze každá vláda sedí ticho a toľko rokov sa ten problém nerieši. Alebo je to tak ako sa hovori „ Pánu Bohu sviečku a diablu ohorok…“Možno.

 

Mňa ale máju zaujímať len tie finančne toky…

 

Pravda – SK , taká čistá sranda : )) 12

02.11.2015

” Humor je boj s ľudskou hlúposťou. V tom boji nemôžeme nikdy vyhrať, ale nikdy v ňom nesmieme ustať. Pravda, pozor na omyl: Ten, koho považujeme za hlupáka, považuje za hlupáka nás. Ide o to, nevyvraždiť sa. “ / Werich J Socialistický pravičiar – Vodca al-Káidy vyzval na jednotu v boji proti Rusom a Američanom Migranti aj počas víkendu ďalej prúdili [...]

Vlasť – Hrdinovia a zradca ČSR

28.10.2015

Ocitol som sa v živote. Videl som tie obrovské vlny, tie nemilosrdné vlny, i bolo mi jasno, že vzdor všetkej sebadôvere, vzdor nádeje a povzbudzovania priateľov, vzdor nadšenia môjho a relatívneho šťastia, výhľady do budúcnosti sú veľmi nejasné. Zbývala mi ….a poctivá práca. I pustil som sa pokojným srdcom v boj. Pokojným, lebo ďalším vývinom uvedomil som si, že [...]

Slovo na nedeľu – hriešnik Tiso

25.10.2015

„Učiteľ, ktoré prikázanie v Zákone je najväčšie?“ On mu povedal: „Milovať budeš Pána, svojho Boha, celým svojím srdcom, celou svojou dušou a celou svojou mysľou! To je najväčšie a prvé prikázanie. Druhé je mu podobné: Milovať budeš svojho blížneho ako seba samého! Na týchto dvoch prikázaniach spočíva celý Zákon i Proroci.“ Evanjelium podľa Matúša [...]

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Grey

Pekne a veľmi múdre slova,preto najkrajšie ako viem chcem poďakovať tomu kto to povedal :):)  "Niečo by sme nemali vedieť nikdy. A niečo by sme mali vedieť vždy..."

Štatistiky blogu

Počet článkov: 85
Celková čítanosť: 373165x
Priemerná čítanosť článkov: 4390x

Autor blogu