Streľba na strednej škole v Poľsku !

17. októbra 2015, Grey, Comme d'habitude

V dôsledku incidentu zabitý páchateľ a študent, ktorý chcel chrániť riaditeľa školy pred výbuchom, rovnako ako ďalší študent, ktorý, sa pokúsil hodiť granát. Medzi obeťami bol aj učiteľ, ktorý zomrel osem hodín neskôr v nemocnici, riaditeľ gymnázia a osem študentov .

wilno sąd

Dňa 6. mája 1925 ….maturitné skúšky…. Stanislaw Ławrynowicz žiak nereagoval na varovanie skúšobnej komisie, ktorá nariadila prerušiť konverzáciu s priateľom. Riaditeľ prišiel k Lawrynowiczu – vzal testovacie skúšky a študent vytiahol pištoľ , vystrelil niekoľko rán a po vyčerpaní munície vytiahol z vrecka granát, ktorá explodovala v jeho rukách .

 

kurjer_pozna_sski

Bezprostredne po výbuchu, zbrane vytiahol Lawrynowicza priateľa, študent Janusz Obrąbalski ktorý sa pokúsil zabiť členov skúšobnej komisie, ale bez úspechu. Obrąbalski nedokázal zasiahnuť niektorých zo skúšajúcich, a tak bežal do chodby a snažil použiť granát, ale nevypol poistku. Páchateľ sám strelil si do hlavy.

V priebehu vyšetrovania sa zistilo, že streľba bola vopred pripravená.. V jednej z učební bolo nájdených 2 kg výbušniny a väčší počet útočných granátov, rovnako ako list na rozlúčku jedného z žiakov…

 

To boli zlaté časy