Grilovaný morský vlk
Morský vlk, soľný kvet, olivový olej, zelený petržlen,
citrón, cesnak, mangold, nové zemiaky
Morský vlk ( Branzino) je vynikajúca morská biela ryba. V obchode predávajú kalibrované kusy po cca 300g. To znamená, že jeden morský vlk je ideálna porcia pre jednu osobu. Rybu očistime, umyjeme, nasolíme. Pripravíme gril. Súčasne popritom pretlačíme cesnak, nasekáme petržlen, zalejeme to olivovým olejom a pridáme čerstvú šťavu z citróna. Zemiaky varíme v jemne osolenej vode. Mangold blanšírujeme. Mäkký mangold posekáme na menšie kúsky a pridáme jemne posekaný cesnak. Varené nové zemiaky a mangold je ideálna príloha k našej rybe.
Rybu grilujeme a potierame pripravenou zmesou olivového oleja, citróna, cesnaku a petržlenu… Pre tých, ktorí nemajú naozajstný gril – informácia: pokojne môžte rybu grilovať aj v rúre. Bude chutiť vynikajúco. K tomu pohár chladného SOAVE a ….
Dobrú chuť :))
Pozdravujem vsetkych gurmanov a rad ...
Nievem co si vedela ale na malagu nedam ...
Dik, vedela som, za sa raz chytis :))) ...
Ja som tu doma...:)) A Malaga ma klucik ...
Nepacila sa mi rozpravka o polovnikovi ...
Celá debata | RSS tejto debaty