Roast beef „ Madeira “

23. februára 2013, Grey, Comme d'habitude

 

Roast beef „ Madeira “

 

Vysoká roštenka 1kg (najlepšia  argentínska),

miešaný peper (zelený, červený, biely, čierny)

soľný kvet (Fleur de Sel), cibuľa, cesnak, rozmarín, olivový olej


Marináda : víno madeira, zeler, petržlen, mrkva, nové korenie, bobkový list ,


Zeleninu nakrájame na kocky, zalejeme vínom, pridáme mäso. Necháme marínovať cez noc. Mäso vyberieme, osušíme. Peper rozdrvíme v možiari, alebo pomelieme, ale na veľmi hrubo. Zeleninu z marinády dáme do pekáča, pridáme cibuľu pokrájanú na štvrťky, cesnak /v celku/ a vetvičku rozmarínu. Mäso potrieme soľným kvetom, olivovým olejom a posypeme peprom z oboch strán. Vložíme  do vyhriatej rúry – 250°. Hneď znížime teplotu na 200 °. Pečieme 45 minút (medium).

Šťavu z výpeku prelejeme do kastrolíka. Pridáme madeiru (marinádu). Miešame až dostaneme požadovanú konzistenciu omáčky.

 

Odporúčam dokonalé španielské víno  Rioja  „Faustino V“ .  Ak sa vám nepodarí nájsť

Faustino V,  skúste  Chile – merlot  „ Frontera “,  alebo merlot  „Casillero del Diablo “

 

dobrú chuť… :))