Roast beef „ Madeira “
Vysoká roštenka 1kg (najlepšia argentínska),
miešaný peper (zelený, červený, biely, čierny)
soľný kvet (Fleur de Sel), cibuľa, cesnak, rozmarín, olivový olej
Marináda : víno madeira, zeler, petržlen, mrkva, nové korenie, bobkový list ,
Zeleninu nakrájame na kocky, zalejeme vínom, pridáme mäso. Necháme marínovať cez noc. Mäso vyberieme, osušíme. Peper rozdrvíme v možiari, alebo pomelieme, ale na veľmi hrubo. Zeleninu z marinády dáme do pekáča, pridáme cibuľu pokrájanú na štvrťky, cesnak /v celku/ a vetvičku rozmarínu. Mäso potrieme soľným kvetom, olivovým olejom a posypeme peprom z oboch strán. Vložíme do vyhriatej rúry – 250°. Hneď znížime teplotu na 200 °. Pečieme 45 minút (medium).
Šťavu z výpeku prelejeme do kastrolíka. Pridáme madeiru (marinádu). Miešame až dostaneme požadovanú konzistenciu omáčky.
Odporúčam dokonalé španielské víno Rioja „Faustino V“ . Ak sa vám nepodarí nájsť
Faustino V, skúste Chile – merlot „ Frontera “, alebo merlot „Casillero del Diablo “
dobrú chuť… :))
samozrejme, že jedlo :-) ...
Srandoval som...je to super aj horucy ...
Ked bolo mi pripomenute ze je obdobie ...
Ehmm...ja ho nemilujem ...ja ho obcas ...
Vsak aspon raz za cas... ...
Celá debata | RSS tejto debaty