Škeble “ alla Buzarra ”

21. februára 2013, Grey, Comme d'habitude

 

Škeble “ alla Buzarra ”

 

čerstvé škeble 1kg , petrlženova vňať, brezle,olivový olej ,cesnak ,citrón ,biele víno

(Pinot Grigio , Rulandske šede… )

Na panvicu dáme olivový olej a prudko opečme brezle,dodáme pretlačené – cesnak a jemne posekanu petrlženovu vňať.Biele víno a čerstvú šťavu s citróna- podla chuti. Citrón dodávame opatrne… Tak nám vznika buzarra…:))

Škeble  očistime – mala kefka príde vhod :)) Očistené dáme do hrnca kde na dno dáme trochu vody a vina. Počkáme až  začne vrieť. Trasieme hrncom aby sa škeble  otvorili. Hneď prielievame skôr pripravenou omáčkou “ buzara “ . Servírujeme s čerstvou bagetkou…

K tomu víno , ktoré použijete do omáčky. Rulandske šede je celkom fajn…Ledakedy niekto chce jemnejšiu chuť tak doporučím Orvieto Clasico :)) Keď sa taky tvor podaril mne tak určite podari sa aj vám:))

Aby ste v tom čase neslintali tak jedno hubky –  plátok syra Pecorino , kúsok zrelej hrušky, čierna oliva a slza   “ aceto balsamico di modena   crema  “ :))

 

Dobru chuť   :))