Škeble “ alla Buzarra ”
čerstvé škeble 1kg , petrlženova vňať, brezle,olivový olej ,cesnak ,citrón ,biele víno
(Pinot Grigio , Rulandske šede… )
Na panvicu dáme olivový olej a prudko opečme brezle,dodáme pretlačené – cesnak a jemne posekanu petrlženovu vňať.Biele víno a čerstvú šťavu s citróna- podla chuti. Citrón dodávame opatrne… Tak nám vznika buzarra…:))
Škeble očistime – mala kefka príde vhod :)) Očistené dáme do hrnca kde na dno dáme trochu vody a vina. Počkáme až začne vrieť. Trasieme hrncom aby sa škeble otvorili. Hneď prielievame skôr pripravenou omáčkou “ buzara “ . Servírujeme s čerstvou bagetkou…
K tomu víno , ktoré použijete do omáčky. Rulandske šede je celkom fajn…Ledakedy niekto chce jemnejšiu chuť tak doporučím Orvieto Clasico :)) Keď sa taky tvor podaril mne tak určite podari sa aj vám:))
Aby ste v tom čase neslintali tak jedno hubky – plátok syra Pecorino , kúsok zrelej hrušky, čierna oliva a slza “ aceto balsamico di modena crema “ :))
Dobru chuť :))
Ked ani tam nenajdes morsku vilu tak ...
Cely film je este lepsi :)) ...
Som zvedavy ci sa ti ten film pacil...na... ...
Tak v tých končinách som nebol. ...
kavaren je hned pri vstupe na molo ...
Celá debata | RSS tejto debaty