Založ si blog

Hudba hovorí – hudba nám hrá

Hudba hovorí – hudba nech nám hrá ♫♪♫

 

Hudba nás sprevádza životom cez stáročia. Ba… tisícročia. Menila sa natoľko, koľko dochádzalo k technologickému vývoju, čo dávalo možnosť konštruovať sofistikovanejšie nástroje. Menil sa trend a charakter hudby. Menil sa človek a život spolu s ním… Tak sme od zvukov prírody, cez mystickú, sakrálnu a vážnu hudbu dospeli k tomu, že hudba nás baví. Je úplne zbytočné v tomto blogu rozoberať históriu hudby :)) To nechajme muzikológom. To, čo muzikológom nenecháme /ale každý sa k tomu môže vyjadriť/, je skutočnosť, že hudba hovorí. Občas hovorí sama, občas chce povedať niečo nám a občas my chceme niečo vyjadriť. Hudba nám pomáha. Buď je to príjemná kulisa, alebo „rozbuška,“ ktorá naše city dostáva na tú správnu úroveň, kedy by sme chceli niečo povedať, vyjadriť a nevieme ako… Preto v tomto blogu skúsme sa porozprávať práve hudbou.

Nech to hudba povie za nás :))

Poviem vám, že si dnes neviem predstaviť človeka, ktorý by nepočúval akúkoľvek hudbu. Vtipálkom hneď nechávam odkaz, že aj hluchý vie počúvať, takže skôr ako budete zanechávať „múdre odkazy,“ meritórne sa k tomu pripravte a radšej si vyhľadajte iné miesto, kde bude viac „záchytných bodov,“ ako robiť neplechu. To neznamená, že nie ste vítaní :)) Čím by bol svet bez humoru? :)) V tomto prípade očakávam však, šikovné prijateľné kúsky humoru, toho hudobného :)) Aký môže byť hudobný humor – stačí vám nazrieť len tu.

Debata je miesto, kde si môžeme vymieňať názory, porozprávať sa, alebo nechať odkaz. Hudobný sprievod k odkazu, resp. len slová piesne, sú ideálne na to, aby sme vyjadrili svoje pocity a dojmy. Potom už je len na nás, koľko toho naozaj chceme povedať. Nezabúdajme, že často sa stáva i taká vec – hudba, pre nás krásna, ktorú sme zvykli počúvať, nemá vhodné slová a následne aj odkaz tým spôsobom, nemusí byť celkom vhodný. Potom osoba, ktorá ovláda jazyk a teda rozumie textu, to môže opačne, alebo dokonca aj zle pochopiť. V tom prípade, by ste mali uviesť, že skladba, ktorú teraz venujete Vendulke, je síce melodicky veľmi fajn, lebo ste ju spolu počúvali, ale hlbšie rozoberanie obsahu a textu neodporúčate.

My sme toho tu už hrali… Musel som k tomu pripraviť celý zoznam. Slová, ktoré sme si popritom povedali, nájdete v archíve debaty. Potom ostanú už len naše „sladké tajomstvá.“ To, že sme sa neobmedzili len na jeden žáner, či druh, dokazuje zoznam, ktorý aj vy môžete použiť. Je to ideálna inšpirácia.

Priznám sa, že som mal naozaj dilemu… Ako zosystematizovať hudbu, ktorá tu bude znieť… ako ju roztriediť, rozdeliť… Tak vidíte, už ten somárik, ktorý je v záhlaví môjho loga, je naozaj správna voľba. Hudba sa predsa zosystematizovať nedá! Každý z nás počúva rôzne žánre, podľa chuti, počasia, vnútornej nálady, či rozpoloženia… Viete čo by bolo naozaj fajn? Aby sme tú – pre nás „pravú, správnu hudbu“ nepočúvali sami…

Všetkým vám, to skutočne, z celej duše úprimne prajem.

 

 

 

 

Pravda – SK , taká čistá sranda : )) 12

02.11.2015

” Humor je boj s ľudskou hlúposťou. V tom boji nemôžeme nikdy vyhrať, ale nikdy v ňom nesmieme ustať. Pravda, pozor na omyl: Ten, koho považujeme za hlupáka, považuje za hlupáka nás. Ide o to, nevyvraždiť sa. “ / Werich J Socialistický pravičiar – Vodca al-Káidy vyzval na jednotu v boji proti Rusom a Američanom Migranti aj počas víkendu ďalej prúdili [...]

Vlasť – Hrdinovia a zradca ČSR

28.10.2015

Ocitol som sa v živote. Videl som tie obrovské vlny, tie nemilosrdné vlny, i bolo mi jasno, že vzdor všetkej sebadôvere, vzdor nádeje a povzbudzovania priateľov, vzdor nadšenia môjho a relatívneho šťastia, výhľady do budúcnosti sú veľmi nejasné. Zbývala mi ….a poctivá práca. I pustil som sa pokojným srdcom v boj. Pokojným, lebo ďalším vývinom uvedomil som si, že [...]

Slovo na nedeľu – hriešnik Tiso

25.10.2015

„Učiteľ, ktoré prikázanie v Zákone je najväčšie?“ On mu povedal: „Milovať budeš Pána, svojho Boha, celým svojím srdcom, celou svojou dušou a celou svojou mysľou! To je najväčšie a prvé prikázanie. Druhé je mu podobné: Milovať budeš svojho blížneho ako seba samého! Na týchto dvoch prikázaniach spočíva celý Zákon i Proroci.“ Evanjelium podľa Matúša [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

Grey

Pekne a veľmi múdre slova,preto najkrajšie ako viem chcem poďakovať tomu kto to povedal :):)  "Niečo by sme nemali vedieť nikdy. A niečo by sme mali vedieť vždy..."

Štatistiky blogu

Počet článkov: 85
Celková čítanosť: 372779x
Priemerná čítanosť článkov: 4386x

Autor blogu