Založ si blog

Nočne srandovno-važne debaty : )) 17

Zobudila ma vôňa čerstvého pečiva a kávy. Vôňa sa šírila celým domom a niesla sa aj von. Spal som ako babo a samozrejme na terase. V noci si na mňa položila deku, ktorá ma chránila pred chladom. Pozrel som na jemne zvlnené more a vedel som, že som zaspal poriadne tvrdo. Bolo pol deviatej a ty si ma ani nezobudila. Mal som dilemu, čo prv, pozdraviť sa ti, alebo zbehnúť rovno do kúpeľne. Z kuchyne doliehali zvláštne zvuky, hrala hudba a keď som podišiel bližšie, tak mi bolo jasné, prečo sa hlas Neny zábavne preplieta s druhým hlasom. Ty si spievala spolu s ňou. A ten tanec… Skryl som sa za dvere a pozoroval tú show. Popri tom, každý tvoj pochyb, ten tanečný, bol kvôli niečomu… tu pečivo, tam džús, tu minerálka, pirueta… :)) Radšej som sa vzdialil do kúpeľne, aby som ťa nevyrušoval. Rýchlo som sa osprchoval, obliekol a ponáhľal za tebou, aby si na mňa nečakala dlho.

 

Vošiel som do kuchyne, ty si už netancovala, ale pospevovala si si pesničky, ktoré lokálna stanica púšťala nonstop, kvôli nemeckým turistom. Hudba bola fajn a dala sa počúvať. Čudoval som sa, že nemčina môže byť tak zaujímavá. Niečo mi na tom všetkom nesedelo a hneď som aj zistil čo. Celá si bola oblečená v ľanovom športovom kostýme. K tomu hodvábna šatka jemnej bledo-smaragdovej farby, s ostrejším sýtozeleným odtieňom. Pôsobilo to zaujímavo, zvlášť, že to ladilo k tvojim očiam, ktoré tak vynikali pri tom ostrom slnku. Tá taška na stole mohla obsahovať len jedno a teba som si nejako nevedel predstaviť s takým foťákom. Zdanie klamalo. Ako na ukážku si z tašky vybrala „to delo“ a urobila mi pár záberov na dobrý deň. Podľa toho, čo všetko si s tou mašinou robila, vedel som, že je naozaj v správnych rukách. Radšej som sa nepýtal kto ťa učil fotiť. Ale tie žiarivé ohníky v tvojich očiach som poznal… Vedela si na čo myslím a naschvál si ma naťahovala. Nakoniec si mi povedala, ako sa kúpeľňa vo vašom panelákovom byte, každý piatok menila na tmavú komoru a ty si bola verná asistentka, pri ockových umeleckých pokusoch. Radosť z tej tvorby ti ostala dodnes a získala si dar – vidieť svet cez objektív fotoaparátu. Zachytávať jednotlivé momenty života, ktorý sa už o chvíľku stával neopakovateľnou minulosťou. Obyčajne je to tak, že sa to nedá naučiť. Je to dar, ktorý máme v sebe a je už na ňom, ako ten dar využije a rozvinie.

 

Bolo nesmierne zaujímavé, že si si stále našla niečo, čo si mi chcela ukázať a čo som o tebe ešte nevedel. Najkrajšie na tom bolo to, ako jemne a pekne si to vedela povedať, uviesť do obrazu, predstaviť. Každý deň bol naplánovaný, bola škoda každej nevyužitej minúty, ktorá by vyšla nazmar. Áno ja viem, aj tej sekundy, ktorá teraz prešla, už jej niet a a nikto nám ju nevráti, lenže občas potrebujeme aj leňošiť. Pravdou je, že leňošíme, ale spolu… Uznal som, že sa nebudem s tebou naťahovať, pretože chceš mať posledné slovo a máš na to spústu argumentov. Čakal nás výlet loďou do malebného zálivu okolo Andratxu, kde sa budeme celý deň kúpať, opaľovať, jesť čerstvo ulovené ryby a vrátime sa až večer. Keď som ukázal prstom na foťák, len si sa usmiala – krátky výlet na pevninu a fotky domácich zaujímavostí. Program si mala premyslený do poslednej bodky… :))

 

Neponáhľal som sa, auto voľne schádzalo serpentínou k moru. Cesta nebola široká, slušne udržiavaná, zábradlia pevné a vysoké, skaly zabezpečené sieťkou. Premávka hustla. Miestne dodávky, do i z prístavu, mládež na skútroch, motorkách i autách sa ponáhľala na trajekt, jediný o tejto hodine. Pustil som ich predom, aj keď som nemusel. Tak zriedkavo som ťa mal v aute na sedadle spolujazdca. Preladil som rádio a našiel stanicu, ktorú si počúvala doma. Zase opakovali pesničku Neny. Ty si prstom vyťukávala rytmus a ja som počúval slová. Pravdou je, že tie tri slová mali svoj neopakovateľný význam. Tri slová, ako tri bodky

 

…irgendwie, irgendwo, irgendwann… “

Pravda – SK , taká čistá sranda : )) 12

02.11.2015

” Humor je boj s ľudskou hlúposťou. V tom boji nemôžeme nikdy vyhrať, ale nikdy v ňom nesmieme ustať. Pravda, pozor na omyl: Ten, koho považujeme za hlupáka, považuje za hlupáka nás. Ide o to, nevyvraždiť sa. “ / Werich J Socialistický pravičiar – Vodca al-Káidy vyzval na jednotu v boji proti Rusom a Američanom Migranti aj počas víkendu ďalej prúdili [...]

Vlasť – Hrdinovia a zradca ČSR

28.10.2015

Ocitol som sa v živote. Videl som tie obrovské vlny, tie nemilosrdné vlny, i bolo mi jasno, že vzdor všetkej sebadôvere, vzdor nádeje a povzbudzovania priateľov, vzdor nadšenia môjho a relatívneho šťastia, výhľady do budúcnosti sú veľmi nejasné. Zbývala mi ….a poctivá práca. I pustil som sa pokojným srdcom v boj. Pokojným, lebo ďalším vývinom uvedomil som si, že [...]

Slovo na nedeľu – hriešnik Tiso

25.10.2015

„Učiteľ, ktoré prikázanie v Zákone je najväčšie?“ On mu povedal: „Milovať budeš Pána, svojho Boha, celým svojím srdcom, celou svojou dušou a celou svojou mysľou! To je najväčšie a prvé prikázanie. Druhé je mu podobné: Milovať budeš svojho blížneho ako seba samého! Na týchto dvoch prikázaniach spočíva celý Zákon i Proroci.“ Evanjelium podľa Matúša [...]

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

Grey

Pekne a veľmi múdre slova,preto najkrajšie ako viem chcem poďakovať tomu kto to povedal :):)  "Niečo by sme nemali vedieť nikdy. A niečo by sme mali vedieť vždy..."

Štatistiky blogu

Počet článkov: 85
Celková čítanosť: 372775x
Priemerná čítanosť článkov: 4386x

Autor blogu