Založ si blog

Nočne srandovno-važne debaty : )) 10

Čas utekal. Dôsledne som prehodnotil celý môj doterajší život. Všetko, čo sa stalo a všetko, čo sa ešte len môže stať. Jedno bolo jasné – takýto stav nemôže trvať donekonečna. Musíme sa rozhodnúť… Ale nie dnes.  Nie hneď, náhle, prchko a nerozumne. Prvý krok bol, že si zaobstarám byt. To bola naozaj vhodná kúpa, aj keď dráha ako šafran. Keď som ti to oznámil, hneď si ho chcela vidieť. Tak sme sa šli pozrieť. Všetko sa ti páčilo, až na tú terasu … terasa áno, ale okná bytu na poschodí, pozerali rovno na terasu a tvoj pohľad bol trošku sklamaný, čo s tým. A tu som ťa dobehol … :)) Keď som vybral druhý kľuč a povedal, aby sme sa šli pozrieť, ako ten výhľad naozaj vyzerá, bolo to pre teba prekvapenie … :))

A potom ťažká hlava, ako spojiť tie dva byty, aby sme nestratili izbu. Sklenený výťah bolo naozaj jediné východisko. Potreboval som len vedieť, ako sa na to pozeráš ty … Ty si sa však na to nepozerala vôbec. Pozerala si sa na mňa, lebo si videla, že som konečne začal myslieť aj iným smerom. Začal som uvažovať aj o sebe, to som však pochopil neskôr. Kľúče od toho bytu som nechal u teba. Keď sa na to pozriem dnes, usmievam sa, aké to bolo všetko jednoduché.

Keď si spomeniem, čo ma to stálo presvedčiť tých britov, prečo tá zmluva má byť taká a nie iná – to bola výzva … :))  A ešte ísť za nimi do Londýna :)) Malo to síce isté prednosti – zbehnúť do divadla – čo bol obrovský zážitok oproti tomu, čo sme mali v ponuke tu na mieste. Zľava, ktorú nám ponúkli, tiež nebola na zahodenie :))

Dnes sa ti môžem suverénne priznať, že to bol veľmi dobrý ťah. Zavážil tvoj triezvy pohľad a odhad situácie. Priznám sa ti, že osláviť ten byt takým spôsobom ako si navrhla ty, mohlo napadnúť len teba :))  Akú oslavu je možné urobiť v úplne prázdnom byte, ktorý je ešte na dôvažok toho všetkého, naozaj veľmi veľký? Tvoj nápad, že budeme tancovať, ma dorazil. Zo začiatku som onemel, ale bol to naozaj výborný nápad. Susedov sme zatiaľ nemali žiadnych, tak nikomu nemohla prekážať hudba. Dostatočné množstvo neperlivej minerálky a príjemné chladné Prosecco, nám do rána stačilo … Bola to naša odmena, za všetky tie rauty, recepcie a plesy, na ktorých sme z viac, alebo menej opodstatnených dôvodov neboli. Ale ver, keď si na to dnes spomeniem – tancovať argentínske tango na terase o tretej ráno, môže napadnúť len pár takých bláznov, ako ty a ja :)) La Cumparsita … To bola interpretácia! Pamätám si, že ju hral uruguajský orchester, ale neviem ktorý. Bolo to naozaj výnimočné.

Museli sme sa na chvíľku zastaviť, vydýchnuť si …Vtedy po prvý krát, som ťa videl jesť bagetu :)) No … a tá bageta nám chutila bohovsky :)) Nedávaš tam karičku a šunku – super, lebo to z duše neznášam! Haloumi a chorizo to je ta správna kombinácia :))

V prestávkach medzi tancom sme rozoberali vážne témy, aby sme si potom mohli robiť z nich srandu a tešiť sa, že pokiaľ je noc a hudba hrá, tak sa nič zlé nemôže stať. Teda aspoň nám, keď sme tu a teraz. Smiali sme sa, keď iPod nám dvakrát za sebou pustil Glóriu Estefan “Santo Santo”… Prekvapila si ma, ako pekne hovoríš španielsky,keď sme sa naťahovali, ako má znieť ten správny preklad pesničky :)) Glóriu Estefan mám rád, ale dala nám poriadne zabrať :)) Nerozmýšľal som vtedy, /napadlo ma to dnes/, prečo Maria Mc Kee nám trikrát za sebou spievala tú istú pieseň. Akoby celý svet mal vedieť, že si ju aj tak pustíme ešte raz ? … :))

Najviac som sa tešil, že si to zopakujeme – vieš perfektne tancovať…

Aj uprostred búrky … :))

 

 

 

Pravda – SK , taká čistá sranda : )) 12

02.11.2015

” Humor je boj s ľudskou hlúposťou. V tom boji nemôžeme nikdy vyhrať, ale nikdy v ňom nesmieme ustať. Pravda, pozor na omyl: Ten, koho považujeme za hlupáka, považuje za hlupáka nás. Ide o to, nevyvraždiť sa. “ / Werich J Socialistický pravičiar – Vodca al-Káidy vyzval na jednotu v boji proti Rusom a Američanom Migranti aj počas víkendu ďalej prúdili [...]

Vlasť – Hrdinovia a zradca ČSR

28.10.2015

Ocitol som sa v živote. Videl som tie obrovské vlny, tie nemilosrdné vlny, i bolo mi jasno, že vzdor všetkej sebadôvere, vzdor nádeje a povzbudzovania priateľov, vzdor nadšenia môjho a relatívneho šťastia, výhľady do budúcnosti sú veľmi nejasné. Zbývala mi ….a poctivá práca. I pustil som sa pokojným srdcom v boj. Pokojným, lebo ďalším vývinom uvedomil som si, že [...]

Slovo na nedeľu – hriešnik Tiso

25.10.2015

„Učiteľ, ktoré prikázanie v Zákone je najväčšie?“ On mu povedal: „Milovať budeš Pána, svojho Boha, celým svojím srdcom, celou svojou dušou a celou svojou mysľou! To je najväčšie a prvé prikázanie. Druhé je mu podobné: Milovať budeš svojho blížneho ako seba samého! Na týchto dvoch prikázaniach spočíva celý Zákon i Proroci.“ Evanjelium podľa Matúša [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Grey

Pekne a veľmi múdre slova,preto najkrajšie ako viem chcem poďakovať tomu kto to povedal :):)  "Niečo by sme nemali vedieť nikdy. A niečo by sme mali vedieť vždy..."

Štatistiky blogu

Počet článkov: 85
Celková čítanosť: 372772x
Priemerná čítanosť článkov: 4386x

Autor blogu