Založ si blog

Nočné srandovno – vážne debaty : )) 7

 

Zima konečne bola preč. V Tatrách bol ešte sneh, ale Bratislavu už ovládla jar. To bolo naozaj hektické obdobie. 3 dni doma a 4 dni v Bratislave. Malo to výhodu – naše stretnutia. Kalendár sme si zosynchronizovali na celý mesiac :)) Neviem kedy si povedala, že máš prázdnu skriňu. Predpoklad – zľutovala si sa nad mojimi oblekmi. Možno aj nad chyžnými v hoteli, ktoré vzorne, podotýkam, vzorne starali sa o moju garderóbu. Naša dohoda znela, že to oblečenie, ktoré si vybrala ty, ostane v „tvojej/mojej” skrini. Nebol som na niečo také pripravený a teba to tak bavilo :))

 

Tvoje vysvetlenie, že ráno potrebuješ svoju vaňu so všetkým, čo obsahuje, to bol silný argument. Druhý argument – papiere, ktorých obsah nesmie nikto vidieť, nebudú lietať po hotelovej izbe. Aj keď kvôli tomu bol tam nainštalovaný neštandardne veľký sejf. Keď si ticho povedala, že máš doma dobrý kávovar, to už bolo príliš a samozrejme rehotali sme sa …:))

To, že sprcha ma poriadny tlak a voda je enormne horúca, si nepovedala. Predpokladám, že si si to nechávala, ako posledný tromf :))

 

Ani ty, ani ja, nechceli sme žiť dvojitý život, ale tie argumenty boli nepriestrelné. Mali sme čas preberať to, čo je podstatné a nemuseli sme pozerať sa na hodinky. Ja som sa snažil využiť pracovný priestor na maximum a ty si sa ponáhľala z roboty domov :)) Bolo to dobré. Bol to svet, v ktorom sme mali jasné úlohy a plnenie tých úloh, bolo pre nás potešením. Nepýtala si sa ma, ale čítal som otázku, jednu a tú istú, v tých tvojich hlbokánskych zelených očiach. Ty si sa ma nemohla priamo opýtať, prečo neodídem a nezačnem žiť svoj život. Ale ja som ti na túto nevypovedanú otázku odpovedal … Bola si v tej chvíli tak blízka. Nebolo ti to ľahostajné, ale chápala si ma a ja som chápal teba. Ta druhá otázka, bola krutá, to som ani nečakal. Dátum narodení – tvoj som si pamätal, ale jej nie … Tvoj pokoj a trpezlivosť, keď si začala rozprávať ten príbeh, ma zaujal viac, ako úvod. Počúval som ťa a pozoroval každý pohyb tvojich pier, cítil som, ako dýchaš a údery tvojho srdca, som vnímal, ako tie vlastné. Za to, čo si vedela spraviť, dokázať, ešte raz veľmi pekne ti ďakujem :))

 

Odovzdávala si mi tajomstvá, o ktorých vedela si len ty. V tú noc, tak krásne si mi vysvetlila, prečo si pamätáme dátumy narodení, slová, ktoré sme nepovedali a veci, ktoré sme si museli pre pokoj duší tých, ktorých máme tak radi, zakázať…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pravda – SK , taká čistá sranda : )) 12

02.11.2015

” Humor je boj s ľudskou hlúposťou. V tom boji nemôžeme nikdy vyhrať, ale nikdy v ňom nesmieme ustať. Pravda, pozor na omyl: Ten, koho považujeme za hlupáka, považuje za hlupáka nás. Ide o to, nevyvraždiť sa. “ / Werich J Socialistický pravičiar – Vodca al-Káidy vyzval na jednotu v boji proti Rusom a Američanom Migranti aj počas víkendu ďalej prúdili [...]

Vlasť – Hrdinovia a zradca ČSR

28.10.2015

Ocitol som sa v živote. Videl som tie obrovské vlny, tie nemilosrdné vlny, i bolo mi jasno, že vzdor všetkej sebadôvere, vzdor nádeje a povzbudzovania priateľov, vzdor nadšenia môjho a relatívneho šťastia, výhľady do budúcnosti sú veľmi nejasné. Zbývala mi ….a poctivá práca. I pustil som sa pokojným srdcom v boj. Pokojným, lebo ďalším vývinom uvedomil som si, že [...]

Slovo na nedeľu – hriešnik Tiso

25.10.2015

„Učiteľ, ktoré prikázanie v Zákone je najväčšie?“ On mu povedal: „Milovať budeš Pána, svojho Boha, celým svojím srdcom, celou svojou dušou a celou svojou mysľou! To je najväčšie a prvé prikázanie. Druhé je mu podobné: Milovať budeš svojho blížneho ako seba samého! Na týchto dvoch prikázaniach spočíva celý Zákon i Proroci.“ Evanjelium podľa Matúša [...]

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

gaza

Izrael dal Hamasu ultimátum: Máte týždeň, potom vstúpime do Rafahu

03.05.2024 20:20, aktualizované: 22:18

Izrael dal palestínskemu radikálnemu hnutiu Hamas týždeň na to, aby prijal dohodu o prímerí a prepustení rukojemníkov.

Grey

Pekne a veľmi múdre slova,preto najkrajšie ako viem chcem poďakovať tomu kto to povedal :):)  "Niečo by sme nemali vedieť nikdy. A niečo by sme mali vedieť vždy..."

Štatistiky blogu

Počet článkov: 85
Celková čítanosť: 373480x
Priemerná čítanosť článkov: 4394x

Autor blogu