Založ si blog

Váš prezident , ich premiér a čie bude Slovensko ?

 

 

Spoločnosť , občania máju plne zuby volebných ( čítaj – nesplnených ) sľubov. Neje to problém len Slovenska. Nepoteší nás keď poviem ze je to všade. Drahý cirkus aby kresla sa rozdelili a občania za to zaplatia. To neje ojedinelý jav a tyká sa to tak volieb prezidenta ako aj parlamentných volieb. Samosprávu vypustím – to už je iná forma exotiky.

 

Co občan očakáva od volieb ? Asi zmenu. Mieniť sa dá aj na horšie…História už potvrdila ze nie každá zmena priniesla niečo dobre a bohužiaľ nedá sa to vziať spať. Ja bym od volieb očakával to ze raz budu dodržane sľuby a prezident sam keď by mu niekto robil napriek može požiadať národ o pomoc. A národ pomôže…Lenže skôr ten národ musí vedeť co to znamená byť prezidentom republiky. Aké právomoci zverime do rúk “ hlavy štátu “.Jedným slovom politická edukácia občana je kľúčom do blahobytu národa. Prax je ale iná. Národ nevie na co ma prezidenta,na co ma premiéra,na co ma vládu a co robí parlament. Co robia poslanci sem tam uvidí v bulvárnych novinách… Tak to klesá na úroveň mest a obci a konči v rebríku štamgastov 5 cenovej skupiny. Poriadok musí byť a každý ma mať svoje miesto. Potom nevieme kto za čo kedy a ako ma zodpovedať…

 

Do poslednej chvíle nevieme sa rozhodnúť koho voliť,kto to je,odkaľ prichádza kto ho podporuje co ma za lubom a za čie peniaze urobil si kampaň. To platí pri každých voľbách.

 

Pri každých voľbách opakujeme tu istú chybu. Mali by sme voliť s hlavou , zamestnať rozum , zobrať si čas a získať aspoň základne informácie o tom ktorá štátna funkcia je doležita a prečo. Naučiť sa mechanizmu ako funguje štat. Potom môžte voliť a verím že bude vám jasne prečo ste zakrúžkovali tie a nie iné meno.

 

Voliť pôjdete predsa “hlavu” štátu nie ?

 

 

Pravda – SK , taká čistá sranda : )) 12

02.11.2015

” Humor je boj s ľudskou hlúposťou. V tom boji nemôžeme nikdy vyhrať, ale nikdy v ňom nesmieme ustať. Pravda, pozor na omyl: Ten, koho považujeme za hlupáka, považuje za hlupáka nás. Ide o to, nevyvraždiť sa. “ / Werich J Socialistický pravičiar – Vodca al-Káidy vyzval na jednotu v boji proti Rusom a Američanom Migranti aj počas víkendu ďalej prúdili [...]

Vlasť – Hrdinovia a zradca ČSR

28.10.2015

Ocitol som sa v živote. Videl som tie obrovské vlny, tie nemilosrdné vlny, i bolo mi jasno, že vzdor všetkej sebadôvere, vzdor nádeje a povzbudzovania priateľov, vzdor nadšenia môjho a relatívneho šťastia, výhľady do budúcnosti sú veľmi nejasné. Zbývala mi ….a poctivá práca. I pustil som sa pokojným srdcom v boj. Pokojným, lebo ďalším vývinom uvedomil som si, že [...]

Slovo na nedeľu – hriešnik Tiso

25.10.2015

„Učiteľ, ktoré prikázanie v Zákone je najväčšie?“ On mu povedal: „Milovať budeš Pána, svojho Boha, celým svojím srdcom, celou svojou dušou a celou svojou mysľou! To je najväčšie a prvé prikázanie. Druhé je mu podobné: Milovať budeš svojho blížneho ako seba samého! Na týchto dvoch prikázaniach spočíva celý Zákon i Proroci.“ Evanjelium podľa Matúša [...]

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Eurovoľby / Štrasburg / Európsky parlamentu /

Prieskum: Vo voľbách do europarlamentu by uspeli najviac PS, Smer a Hlas

23.04.2024 18:46

Do Európskeho parlamentu by sa nedostali SNS, Slovensko, Za ľudí ani Demokrati.

Grey

Pekne a veľmi múdre slova,preto najkrajšie ako viem chcem poďakovať tomu kto to povedal :):)  "Niečo by sme nemali vedieť nikdy. A niečo by sme mali vedieť vždy..."

Štatistiky blogu

Počet článkov: 85
Celková čítanosť: 372890x
Priemerná čítanosť článkov: 4387x

Autor blogu