Založ si blog

Dostal si od farara učet? Alebo čo nám do majetku cirkvi. . . .

 

Otázka provokatívna preto hneď definujem Cirkev to nie náboženstvo to inštitucionálna organizácia ktorá už neraz mala by byť v konkurze…Prečo sa tak nestalo. Asi zázrak. Na zázraky ma monopol:))

 

Nebudem rozoberať všetke cirkevne hriechy. To dnes neje podstatne. Podstatne je niečo iné. Všetci od pádu komunizmu máju plne ústa „demokracii“ je dakde aj zápis ze nedá sa registrovať združenie ktoré by malo hierarchickú organizáciu…Však tam kde je hierarchia nevznikne opozícia co značí je to nedemokratické. Cirkev bez hierarchie by dlho neprežila. Majetkove vysporiadanie vid CR ma ďaleko od etickí – morálnych zásad co predsa pre cirkev malo by byt podstatne. Odpustím výstrely typu nepotizmus hierarchov,pedofíliu a pod…to sa už napísalo píše sa a určite sa písať bude.

 

Cirkev podnika. Ma majetky nehnuteľnosti,lesy,maklérske domy na burzách po celom svete…A je potrebne cirkev dotovať?Je potrebne dotovať cirkevne školy ?Tto si myslím o všetkých  súkromných školách.Koľko objektov ktoré patria cirkvi sú obnovene za statne peniaze. Hej to sú kultúrne pamiatky ale o pamiatky ma sa predo všetkom postarať vlastník alebo nech to odovzdá štátu. Tak je v Taliansku.

 

Prečo keď objednám omšu za to aby suseda zlomila konečne aj druhu nohu tak nedostanem ucet?Tak utekajú milióny nehovorím o tom aké sú možnosti prania špinavých peniazi.

Viem ze každá vláda sedí ticho a toľko rokov sa ten problém nerieši. Alebo je to tak ako sa hovori „ Pánu Bohu sviečku a diablu ohorok…“Možno.

 

Mňa ale máju zaujímať len tie finančne toky…

 

Pravda – SK , taká čistá sranda : )) 12

02.11.2015

” Humor je boj s ľudskou hlúposťou. V tom boji nemôžeme nikdy vyhrať, ale nikdy v ňom nesmieme ustať. Pravda, pozor na omyl: Ten, koho považujeme za hlupáka, považuje za hlupáka nás. Ide o to, nevyvraždiť sa. “ / Werich J Socialistický pravičiar – Vodca al-Káidy vyzval na jednotu v boji proti Rusom a Američanom Migranti aj počas víkendu ďalej prúdili [...]

Vlasť – Hrdinovia a zradca ČSR

28.10.2015

Ocitol som sa v živote. Videl som tie obrovské vlny, tie nemilosrdné vlny, i bolo mi jasno, že vzdor všetkej sebadôvere, vzdor nádeje a povzbudzovania priateľov, vzdor nadšenia môjho a relatívneho šťastia, výhľady do budúcnosti sú veľmi nejasné. Zbývala mi ….a poctivá práca. I pustil som sa pokojným srdcom v boj. Pokojným, lebo ďalším vývinom uvedomil som si, že [...]

Slovo na nedeľu – hriešnik Tiso

25.10.2015

„Učiteľ, ktoré prikázanie v Zákone je najväčšie?“ On mu povedal: „Milovať budeš Pána, svojho Boha, celým svojím srdcom, celou svojou dušou a celou svojou mysľou! To je najväčšie a prvé prikázanie. Druhé je mu podobné: Milovať budeš svojho blížneho ako seba samého! Na týchto dvoch prikázaniach spočíva celý Zákon i Proroci.“ Evanjelium podľa Matúša [...]

vesmír SpaceX raketa crew dragon

NASA: Objekt, ktorý poškodil dom na Floride, pochádzal z ISS

16.04.2024 07:16

Objekt prerazil strechu a poškodil podlahu na dvoch poschodiach, pričom skoro trafil dieťa.

hexagon, Banská Bystrica

Detské ihrisko, aké nikde inde na Slovensku nenájdete, je v Banskej Bystrici. Desaťročia chátralo, teraz ho zachraňujú

16.04.2024 07:00

Betónové šesťuholníkové tvárnice, z ktorých je komponované detské ihrisko s niekoľkými preliezačkami, osadili do Parku pod Pamätníkom SNP pred viac ako polstoročím. Unikátne dielo aktuálne obnovujú.

UA Vojak / UA Armáda / Bachmut / Doneck /

ONLINE: Hlasovanie o pomoci Ukrajine v USA oddelia od balíka pre Izrael. Bez pomoci budú ruské útoky hrozivejšie

16.04.2024 06:10, aktualizované: 06:39

O vojenskej pomoci pre Ukrajinu a Izrael sa nebude v americkej Snemovni reprezentantov hlasovať spolu.

Irán, Izrael

Izrael verzus Irán: ako môže vyzerať odveta? + graf

16.04.2024 06:00

Irán bol cez víkend na Izrael schopný vypáliť okolo 350 dronov a balistických a riadených striel. Aká by mohla byť odveta židovského štátu?

Grey

Pekne a veľmi múdre slova,preto najkrajšie ako viem chcem poďakovať tomu kto to povedal :):)  "Niečo by sme nemali vedieť nikdy. A niečo by sme mali vedieť vždy..."

Štatistiky blogu

Počet článkov: 85
Celková čítanosť: 372630x
Priemerná čítanosť článkov: 4384x

Autor blogu